Casă de familie inovatoare construită din blocuri de beton recuperate

Aceasta este o reședință pentru o familie tânără de trei persoane. Situl a fost ocupat de o fierăstrău veche care a încetat să fie folosită la sfârșitul anilor ’90.

În 2014, un studio de arhitectura a încheiat proiectarea noii clădiri care va servi ca o casă de familie pentru o lungă perioadă de timp. Abordarea holistică a companiei se concentrează pe inovație și pe găsirea de modalități de utilizare a materiilor prime în moduri neașteptate. Scopul lor este de a crea spații atractive cu un impact minim asupra mediului și așa a fost construită Casa SawMill.

Casa este situată în Yackandandah, Australia. Îndepărtându-se de soluțiile și tehnicile de construcție convenționale, arhitecții și proiectanții au explorat noi alternative și așa a luat naștere ideea utilizării blocurilor de beton recuperate.

Fiecare bloc cântărește o tonă și reprezintă excesul de beton de la unul sau mai multe proiecte din regiune. Deoarece fiecare are o poveste diferită și provine dintr-un loc diferit, blocurile formează un patchwork de culori și texturi diferite. Acest lucru conferă casei un aspect unic și mult caracter.

Un total de 270 de blocuri de beton au fost utilizate pentru pereții reședinței. Au fost folosite în combinație cu cherestea de origine locală pentru a crea un aspect echilibrat și o ambianță primitoare în interiorul casei.

Casa are un plic foarte operabil. Caracteristici precum acoperișul retractabil și pereții pivotanți permit ventilație naturală, vederi frumoase și multă flexibilitate de care să se bucure proprietarii.

Interiorul liniar, în plan deschis, este înfășurat în lemn și acest lucru dezvăluie o latură rustică subtilă a reședinței. O caracteristică interesantă este zidul de alamă. Această caracteristică ascunde zonele de stocare și utilitare.

Principala zonă socială oferă acces la o verandă amenajată. Cele două zone sunt separate de obloane din lemn care pot fi deschise pentru a dezvălui priveliștile și pentru a permite pătrunderea luminii naturale. În acest fel, spațiile interioare și exterioare se amestecă frumos și într-un mod perfect și natural.

Veranda mare are un acoperiș retractabil care o deschide spre împrejurimi, lumină și priveliști. În plus, această caracteristică a fost adăugată și ca răspuns la climatul divers și extrem din regiune.

Dormitorul principal are o curte privată și un set de pereți despărțitori pivotanți. Lemnul folosit pentru a acoperi pardoseala tavanului și unii dintre pereți conferă camerei un aspect foarte cald și confortabil, creând o ambianță intimă și relaxantă. În plus, curtea privată este o caracteristică minunată.

Blocurile de beton texturat care formează pereții casei au fost lăsate goale ori de câte ori a fost posibil. Acest detaliu le permite să-și păstreze personajul original și să-și spună povestea. Varietatea texturilor și ușoarele diferențe de culoare fac casa unică și conferă spațiilor interioare o senzație rustic-industrială fără a-i îndepărta căldura și frumusețea.

Prin adoptarea tehnicilor de construcție neconvenționale și utilizarea blocurilor de beton recuperate ca material principal pentru proiect, arhitecții au reușit să transforme acest lucru într-un proiect rentabil și durabil. Mai mult decât atât, rezultatul este o casă de familie unică, care îmbină perfect stilurile, funcționalitatea, aspectul și confortul.

Leave a comment

Locuinte noi in Bucuresti

Garsoniere noi Bucuresti

Garsoniere

Pret Garsoniera Bucuresti

De la 30.000€

Vrei cea mai economica varianta pentru noua ta casa?

Apartamente noi Bucuresti

Apartamente

Pret Apartament Bucuresti

De la 35.000€

Cauti o locuinta usor de intretiut in Bucuresti?

Ansambluri rezidentiale in Bucuresti

Atria Urban Resort
Atria Urban Resort

Atria Urban Resort

sos. Chitila, 242, Chitila, Ilfov

Aqua City
Aqua City

Aqua City

Intrarea Rocilor, nr. 12-16C6, Bucuresti - Sector 6

Amber Gardens
Amber Gardens

Amber Gardens

Strada 1 Decembrie, nr. 161, Tunari

Cosmopolis
Cosmopolis

Cosmopolis

sos. Centura, 50, stefanestii de Jos, Ilfov

Militari Residence
Militari Residence

Militari Residence

str. Rezervelor, 70, Rosu, Ilfov

Greenfield Residence
Greenfield Residence

Greenfield Residence

Drumul Padurea Neagra , nr. 2A, Bucuresti - Sector 1

21 Residence
21 Residence

21 Residence

bd. Iuliu Maniu, 15H, zona Militari, sector 6, Bucuresti

H Pipera Lake
H Pipera Lake

H Pipera Lake

Pipera, nr. 1, Bucuresti - Sector 2